ATENCIÓ A LA DIVERSITAT

BLOC d'educació especial i audició i llenguatge de l'escola Montseny de Breda

dimarts, 5 d’abril del 2011

Centre de Teràpies Assistides amb animals




Dins del camp de les interaccions entre les persones i els animals podem diferenciar dos grans grups: les activitats assistides amb animals (AAA) i les intervencions assistides amb animals (IAA) dins les quals trobem programes de teràpies assistides amb animals (TAA) i programes d'educació assistida amb animals(EAA).


La principal diferència entre les AAA i les IAA és que: les AAA: ens brinden l'oportunitat de millorar la qualitat de vida d'una persona aportant beneficis motivacionals, socials i/o terapèutics sense necessitat de ser avaluades i planificades.


I les IAA: són programes dissenyats per promoure millores en el funcionament físic, social, educacional, emocional i/o cognitiu de la persona però estan dissenyades, desenvolupades i avaluades per un professional de la salut o de l'educació. Existint uns objectius específics i preestablerts per a cada individu.


Els beneficis són nombrosos entre altres destaquem: treballar l'empatia, facilitar un canal de comunicació entre el pacient i el terapeuta, afavoreix la socialització amb la resta del grup, estimulació mental i cognitiva, afavorir la concertació, facilitar el contacte físic, aportant beneficis fisiològics, etc.


Objectius CTAC:


Fer arribar les teràpies assisties amb gossos a la població amb discapacitat que ho sol·liciti Formar nous professionals dins de les TAA Programes d'inserció laboral per a persones amb discapacitat, dins del món animal. Promoure les TAA en el TGD / Autisme Difusió i sensibilització dels gossos d'ajuda social Projecte social Formació especialitzada Dogma


Activitats CTAC


Programes individualitzats o de grup de AAA / TAA / EAA Formació de professionals i tècnics en teràpies assistides amb animals Tallers de sensibilització cap a la discapacitat i els gossos d'ajuda social Projecte Blick TGD/ Autisme Blue Dogs Assessorament familiar Cursos i seminaris Programes d'inserció laboral per a persones amb discapacitat dins, del món animal Venda de material específic per a les TAA Centre de cria


Aquí teniu la seva pàgina weB:

1 comentari:

  1. la veritat és que des de aquest centre és realitza una gran tasca professionsl per a es persones amb discapcitat. llastima que la falta de ajudes, recursos i subvencions frenin l'expanció d'aquestes tascques socials. jo he estat treballant amb CTAC durant 10 mesos i he realitzat el meu projecte final de carrera en aquest mateix.
    actualment encara estic en realació amb ells, per aquest motiu fag esment de que aquesta teràpia assistida amb cans pot ser realitzada a breda, ja que jo tin tots els títols per a realitzar-la.
    d'aquesta manera aprofito per donar el meu número de contacte, per a totes aquelles mares i pares que estiguin interessats.
    telf. 620510260
    Miriam Santos

    ResponElimina